Bredol 683

Bredol, hayvan yemlerinde kullanılan bir non-iyonik emülsifiyerdir. Emülsifiyerler sıvı ürünlerin yüzey gerilimlerini düşürürler. Yağ ve su gibi farklı sıvıların karışabilmesini (emülsiyon oluşturabilmesini) sağlarlar.

Bredol yardımı ile yağ bazlı ürünler diğer mikro likit ürünlerle birlikte suya karışarak, su ile emülsiyon oluşturabilirler.

Alternatif bir seçenek ise, Bredol’u su içine karıştırılarak suyun hammaddeler içindeki yağlar ile misel oluşturmasını sağlamak, böylece daha yüksek oranda ve kalıcı bir su tutma kapasitesi elde etmektir.

Bredol, balık dahil tüm hayvan yemlerinde kullanılabilir. Aynı zamanda ekstrüzyon, flake, buzağı maması ve homojen karışmayan likit uygulamalarda da kullanılır.

Bredol kullanmanın avantajları;

  • Nem kayıplarını önleyerek yemde firenin önüne geçer.
  • Pelet presini rahatlatarak kapasite artışı sağlar.
  • Amperi düşürerek enerji tasarrufu sağlar.
  • Nişasta jelatinizasyonunu arttırarak PDI artışı sağlar.
  • Topaklaşma ve kekleşmeyi önler.
  • Daha fazla yağ kullanımına olanak sağlar.
  • Daha homojen bir ürün elde edilir.
  • Nem kontrolü sayesinde küf gibi biyolojik oluşumları engeller.
  • Su ve yağ gibi birbiri ile karışmayan sıvıların homojen karışmasını sağlar.
  • Kanatlılarda yağ sindirimine yardımcı olur.